Вече е онлайн новият трейлър към „Хобит: Пущинакът на Смог“, втори филм от трилогията на Питър Джаксън по книгата на Дж. Р. Р. Толкин за Билбо Бегинс. От откъса по всичко личи, че режисьорът ще изпълни обещанието си втората част да е далеч по-мрачна в атмосферата си от първата, а в края му за първи път се появява драконът Смог, в чиято роля е Бенедикт Къмбърбач.

Сюжетът ще проследи новите пътешествия на Билбо Бегинс (Мартин Фрийман) и Гандалф (Иън Маккелън), които са въвлечени в поход за освобождаване на Еребор – изгубеното царство на джуджетата, водени от Торин (Ричард Амитейдж).

В приключенията се завръща Орландо Блум като елфа Леголас, като присъствието на героя му е режисьорска идея, тъй като персонажът не присъства в „Хобит“, а само във „Властелинът на пръстените“. С малка роля ще се отчете и Илайджа Ууд, чийто Фродо също по принцип не е част от сюжета, а Стивън Фрай ще направи дебют в екранизациите на Джаксън като „пазителя на езерния град Есгарод“.

Също като „Хобит: Неочаквано пътешествие“ продукцията е заснета във формат на 48 кадъра в секунда, която предизвика множество полемики миналата година. Въпреки някои негативни мнения, Питър Джаксън заяви, че „реакциите към промяната идват от страха“.

Новият филм се очаква на 13 декември.