20 септември, 19.00 часа, Дом на културата „Борис Христов“ (бившия Синдиндикален дом)

Режисьор: Диана Добрева
Адаптация:
Ангел Еленков
Сценография и костюми:
Нина Пашова
Музика:
Петя Диманова
Хореография:
Татяна Соколова
Стихове:
Данушка Матова

Участват: Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева-Нети, Борислава Костадинова, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Милен  Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова, Тигран Торосян

Декамерон –
За тържеството на живота.
За любовта като страст и грях, но и ….
За любовта, като божествен дар и единствен път към безсмъртие.
За силата на човешкия дух, който може да бъде по-страшен от чумата
и по – свободен от живота.
За човека, който се смее в сянката на смъртта.

„Декамерон” е спектакъл, който отдавна очаквате, но не можете да предвидите. Не можете да се  подготвите за първата си среща с него, защото тя взривява. Разхвърля във въздуха наоколо  всички постулати, стереотипи, представи и уговорки. Стръв, страст, кикот, плът и бяс извиват огнени езици и парят фустите на човешката претенция. Похотта и моралът се увиват в единоборство без изход. Нагонът пропуква възпитанието, докато любовта безпомощно изтича от порцелановото си блюдо право в краката Ви. А Вие не можете да овладеете нито пристъпите на смеха си, нито лудия бяг на мислите си, нито … Нито сетивата, които лакомо ще се облизват за още и още от „Декамерон”,  за който не можете да се подготвите предварително.

Постановката стъпва върху 6 от общо 100-те новели в книгата на Бокачо.

Декамерон Декамерон Декамерон Декамерон

ДИАНА ДОБРЕВА:

Доволна съм от работата, която свършихме. Актьорите в „Декамерон“ освен чисто актьорската игра имаха огромна работа върху пластиката на телата, имаме много сцени, които са чисто физически тежки за изпълнение. По-голямата част от тези актьори са звезди, те можеха и да не искат да участват в такъв тип спектакъл. Но им беше много интересно и положиха огромни усилия. В първата сцена на „Декамерон“ например са с маски и не се виждат лицата им. Много хора мислеха, че това са танцьори, но всъщност са именно актьорите на Театър „Българска армия“. (www.vsekiden.com)

Спектакълът е удостоен с наградата „Икар 2013“ в категорията „Поддържаща женска роля“ на Анастасия Ингилизова за ролята й на Перонела.