След вълната от новини за бъдещи проекти на Дейвид Финчър през последните месеци, вече е ясен филмът, с който режисьорът ще продължи кариерата си на големия екран след „Мъжете, които мразеха жените“.

Това ще бъде екранизация по превърналия се в бестселър роман „Не казвай сбогом“ на Джулиан Флин, а главните роли ще са поверени на Бен Афлек и Натали Портман.

В актьорския състав създателят на „Боен клуб“ и „Социалната мрежа“ ще привлече Емили Блънт и Чарлийз Терон, която по случайност се снима в Dark Places, друг филм по книга на Джилиан Флин.

Снимките по продукцията, за която за първи път се заговори през януари, се очаква да започнат по-късно тази есен, пише сайтът The Wrap.

Родената през 1971 г. Джилиан Флин оглави с романа си класацията на в. „Ню Йорк таймс“ и остана на върха в продължение на осем поредни седмици. Изданието определя „Не казвай сбогом“ като най-големия литературен феномен на 2012 г.

В книгата писателката и журналист засяга теми като медийната манипулация, социалната изолация и последиците на финансовата криза върху мисленето на обществото в западните щати. Сюжетът се развива в малко градче край Мисипипи, където на петгодишнината от сватбата си съпругата на героя Ник Дън изчезва безследно, а всички улики сочат към него. Дневникът на жена му пък разкрива неподозирани проблеми в брака им. Истината обаче се казва не толкова очевидна, а множеството обрати в сюжета са сред причините за позитивната реакция към третия роман на Флин. В световен мащаб „Не казвай сбогом“ вече има продадени над 2 милиона копия. В България романът се разпространява от издателство „Ера“.

Флин дебютира с Sharp Objects (2006), в който разказва за репортерка, която е по следите на сериен убиец в Мисури. По-късно писателката издава и Dark Places (2009), роман за жена, която проучва смъртта на брат си, за който се предполага, че е загинал по време на сатанински ритуал.

Последно Дейвид Финчър работи като продуцент на сериала с Кевин Спейси House of Cards, а по-рано тази година създаде видеоклипа на Suit and Tie на Джъстин Тимбърлейк и Джей Зи. По-рано тази седмица той представи реклама за „Калвин Клайн“ с участието на Руни Мара от римейка си на „Мъжете, които мразеха жените“ и обяви планове да продуцира още един сериал – Utopia, който ще бъде нова версия на дебютиралия този януари едноименен британски сериал.

Режисьорът е ангажиран с нова екранизация по „Капитан Немо“ на Жул Верн, както и със следващите две части от шведската трилогия „Милениум“, започнала с „Мъжете, които мразеха жените“.