Програмата на „НЕ фест“, част от организирания от Националната художествена академия „ДА фест“, ще представи изложби, работилници, музикални изяви и дискусии от днес до 14 септември.

След откриването му снощи инициираният от Студентския съвет на академията фестивал за независимо изкуство продължава днес с фотографска изложба в галерия „Ластици“ и концерт на същото място с участието на „7-то ухо“ и „Лоши петли“ от 18:30 ч.

Програмата за утре включва работилница по рисуване на чанти (11 ч.) и изложбата „Илюстрации 3+1“ (20 ч.) в клуб „+ това“, както и изложбата „Инсталация“ в арт пространството Glossary Depot на ул. „Веслец“ 84 от 17 ч.

На 13 септември от 21 ч. в DaDa Cultural Bar Таня Михайлов ще представи тънкостите около 3D mapping технологията, в която се постигат внушителни резултати с прожектирането върху неравни или водни повърхности. От 18 ч. същия ден и същото място се открива и изложба с българска живопис.

На 14 септември, последния ден от фестивала, ще открие изложбата „Рисунка“ в Hip Hop Atelier на ул. „Княз Борис I“.

Експозициите ще бъдат съставени от произведения както на български творци, включително от екипа на „НЕ фест“, така и на автори от Австралия, Италия, Китай, Полша, САЩ, Тайван, Швеция.

„ДА фест“ продължава през същите дни, а цялата му програма може да видите на официалния сайт на фестивала. Сред специалните гости тази година са Бернд Опл (Австрия), Пьотр Вижиковски (Полша), Петер Уилиям Холден (Англия/Германия), Марко Донарума (Италия/Великобритания), Геум-Хюнг Джеонг (Южна Корея), Роб Фишър (Германия), Сибин Василев, Фабиан Блайш (България/Германия), Петко Дурмана (България).

Днес от 11 до 19 ч. във фоайето пред ателие 7 на Националната художествена академия ще има прожекция на късометражни филми и видеоарт, а в самото ателие ще се представят победителите от филмовия конкурс на академията „Всичко е добре, когато завършва добре“. От 19 ч. до 20 ч. Пьотр Вижиковски ще направи презентация, а Геум-Хюнг Джеонг ще запознае посетителите с представлението си „Видеокамера“ от 20:00 до 20:30 ч.