За втора поредна година Бургас ще е домакин на голям коледен концерт с участието на световни звезди в класическата музика. През 2012-та тук беше Моцартовият оркестър, а сега идва друга звездна формация от Австрия – „Щраус оркестра Виена“.

„Щраус оркестра Виена“ ще гостува за първи път в Бургас на 11 декември. Концертът подкрепя кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 година. Той ще започне от 20.00 часа в Държавна опера. Диригенти на оркестъра са двамата музикални виртуози Петер Гут и Вили Бюхлер. Като истински професионалисти и верни последователи на творчеството на Щраус, на моменти те дирижират и с цигулка в ръка.

STRAUSS ORCHESTRA VIENNA е оркестър с традиции и стил, утвърдил се с името си не само на Стария континент, но също така в Америка и Азия. Многобройните турнета и участия в новогодишни фестивали, както и множеството записани албуми, го превръщат в синоним на автентичната виенска музика от времето на Щраус. В Бургас оркестърът ще се предствани с 27 музиканти и солистка. Изпълнението не е стандартен концерт, а шоу-спектакъл, включващ много закачки и постоянна комуникация с публиката. В репертоара си „Щраус оркестра Виена“ има само и единствено произведения на фамилията Щраус.

От 4 септември първите 300 билета са в продажба на специални промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните. Промоционалните цени са от 20 до 40 лева и ВИП – от 50 до 60 лева.

Билети за концерта се продават на касата на Държавна опера Бургас  и онлайн в Eventim.bg.