Нова мода, свързана със заснемането на аматьорски видеоклипове, измества манията „Харлем шейк“. Тя се казва липдъб (lipdub), а България е една от страните, които може да „зарази“ целия свят.Идеята на видеото е на фона на песен да се появяват различните участници, които имат определена роля. Те влизат и излизат от кадър без допълнителен монтаж, пише Блиц.

Първият клип е заснет в езиковата гимназия в Кърджали. Идеята за него е на американския учител Майкъл Дидън, който вече не е в България. Той е избрал песента „On Top of the World“ и е включил в клипа голяма част от възпитаниците си.

Те пък споделят, че трудната част била да се измисли всеки от тях каква роля ще играе и точно кога да се появи. Справили са се, обаче, добре, както личи и по отзивите в интернет. В youtube клипчето набира все по-голяма популярност.

Засега няма реакция, подобна на тази срещу Христо Данев – учителя, уволнен заради „Харлем шейк“. Идеята дава възможност на ученици, които се притесняват да пеят пред публика, също да се включат.