В магическата атмосфера на Античния театър ASIA ще представят най-големите си хитове, като някои от тях ще бъдат изпълнени за ПЪРВИ ПЪТ със симфоничен оркестър. Легендарната супергрупа Asia ще чуем заедно с Оркестъра на Пловдивската филхармония под диригентсвото на Левон Манукян.

Вече са известни и песните, които ще се включат нашите музиканти. „Това е нещо, като Greatest Hits на ASIA.“ – сподели ДЖОН УЕТЪН (вокали и бас) в интервю по радио ТАНГРА МЕГА РОК тази неделя.

„Заедно с 5-те ни най-известни песни, ще направим и една изненада – ще изпълним с оркестъра песента ‘Heroine’, която в студийния си вариант в албума ‘Phoenix’ е почти акустична.
„Винаги съм смятал, че музиката на ASIA трябва да се свири с оркестър. Записахме една песен с Лондонската филхармония в третия ни албум през 1985. Но сега ще свирим за пърив път на концерт с опкестър. При това в този фантастичен театър.“ – подчерта УЕТЪН.

ПЕСНИТЕ НА ASIA с ОРКЕСТЪР:
‘Heat of The Moment’
‘Sole Survivvor’
‘Only Time Will Tell’
‘Don’t Cry’
‘The Smile Has Left Your Eyes’
‘Heroine’

Както ви съобщихме, ASIA ще снимат концерта си в Античния театър и планират да го пуснат като официално DVD издание.

БИЛЕТИ ще намерите ексклузивно в мрежата на Eventim.bg с цени 30 и 35 лв. Има и ограничен брой с цена 40 лв за местата непорсредствено преди сцената. В деня на концерта, 21 септември, те ще бъдат съответно 35, 40 и 45 лв.

През 2006, ASIA се събраха в оригиналния си състав, а до края на 2013 ще издадат и новия си студиен албум ‘Valkyrie’. На концерта в Пловдив, групата ще представи и своя нов китарист. Той се казва Сам Коулсън и другите трима го описват като “великолепен инструменталист, световноизвестен сред виртуозите на китарата”.

Коулсън е свирил с легенди като Пол Гилбърт, Гътри Гоувън, Тони Макълпайн и други. Освен уважаван инструменталист, той е и един от най-търсените преподаватели (ВИЖ).

ASIA 2013:

John Wetton (King Crimson, Uriah Heep, Roxy Music),
Carl Palmer (Emerson, Lake & Palmer),
Geoff Downes (Yes, Buggles),
Sam Coulson