На 5 август 2013 г. в Балабановата къща в Старинен Пловдив ще се състои първият от поредицата два бутикови концерта, озаглавени „Сезоните в нас” и организирани от Модо България. Вторият концерт ще бъде на 6 август 2013 г. в музикален център „Борис Христов” в София.

В разгара на лятото дуото Венета Нейнска (пиано) и Грета Мутлу (цигулка) в компанията на Атанас Кръстев (виолончело) ще ни представят една изключително романтична музикална програма, а именно:
• Леонардо де Лоренцо – Есенен валс
• Йожен Изаи – Зимна песен
• Лудвиг ван Бетовен – Соната за цигулка и пиано №5, “Пролетна”
• Астор Пиацола – Verano Porteno

Венета Нейнска получава Бакалаварската си степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. В последствие учи с Джоан Хавил в Лондон и Училището за музика и театър „Гилдхол“. Участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле. Тя участва и печели редица конкурси за пианисти в света. Сред наградите и са: Първа награда на Седмия конкурс за пианисти в Ларнака, Кипър; Втора награда от конкурса “Кристофър Дюк” в Уотфорд, Великобритания; Първа награда в конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия; Третата награда от конкурса “Александър Тансман” в Лодз, Полша. Тя е носител на Почетната стипендия “Габриел Меклер” и City of London Trust. В момента Венета Нейнска е артистичен директор и вдъхновител на всички проекти на Модо България.

Грета Мутлу е завършила престижния Музикален Институт в Кливланд, САЩ, и е получила Артист Диплома от Глен Гулд Скуул в Торонто, Канада, като студентка на Пол Кентър. Носител е на многобройни награди от национални и международни конкурси в България и чужбина. Изявите й като солист и камерен музикант включват концерти у нас, както и във Франция, Германия, Чехия, Канада и САЩ. През 2005г. г-ца Мутлу е отличена с Диплома за високи артистични постижения от Министерството на Културата. Работи с Леонидас Кавакос, Леон Флейшер, Джеймс Бойд, Михаил Гуревич, Кеворк Мардиросян, Олех Криса, Скот Сент-Джон, Бари Шифман и Джоуъл Смирнов. Понастоящем, Грета Мутлу следва магистратура в университета Карнеги Мелън в Питсбърг, САЩ, в класа на Андрес Карденес.

Билети може да резервирате на tickets@modo.bg и телефон: 0894760154 и да ги закупите на място преди концерта.