Дъхът на боговете“ – нова порция философска фантастика от писателя-енциклопедист Бернар Вербер!

„Дъхът на боговете“ (превод: Венелин Пройков, цена: 18 лв., 480 стр.) ни среща отново с Микаел Пенсон, който беше човек в „Танатонавтите“ и ангел в „Империята на ангелите“, за да стане „бог чирак“ в „Ние, боговете“. Том втори от знаменитата трилогия „Цикълът на боговете“ ни пренася на планетата Еден, където текат напрегнати обучения, а богоубиецът продължава да действа. Този път Микаел Пенсон е разкъсван от чувствата си към Афродита и Мата Хари!

Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. Неговите творби са нещо повече от нетрадиционни фантастични трилъри. Прочитът им е вълнуваща одисея в търсене на паралелно съществуващи цивилизации, един удивителен експеримент с бездънните възможности на човешкия мозък и вечно будния копнеж по безсмъртие!

Книгата

„Дъхът на боговете“ е вторият том от знаменитата трилогия на Бернар Вербер „Цикълът на боговете“, в която отново се срещаме с Микаел Пенсон и неговите приятели, преминали в „отвъдното“. На планетата Еден става все по-напечено: курсистите, обучавани за богове от древногръцки богове и герои, все така се съревновават, мнозина отпадат. Богоубиецът продължава да действа. Микаел Пенсон е разкъсван от чувствата, които изпитва към Афродита и Мата Хари… Няма съмнение, че читателите отново ще се насладят на енциклопедичните познания на Вербер и на умението му да гради напрегнато повествование.

Авторът

Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“. Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“.

Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.