Изключителната Красимира Стоянова идва в Созопол за откриването на Празниците на изкуствата
Най-известната по света в момента българска оперна певица Красимира Стоянова (krassimira-stoyanova.com) идва в Созопол на 30 август за откриването на 29-ите Празници на изкуствата „Аполония“.

Сопраното Стоянова, удостоена със званието „Майстерзингерин на Виенската опера“, пристига в Созопол от Залцбург, където тази година е еднствената българка, участваща в знаменития фестивал.

На сцената на созополския амфитеатър в концерт, посветен на 200-годишнината от рождението на Джузепе Верди, тя ще пее заедно с мецосопраното Елена Чавдарова и с младите Милен Божков и Крум Гълъбов.

Диригент на хора и оркестъра на Бургаската опера ще е Григор Паликаров.

До 7 септември „Аполония“ има в програмите си над 70 прояви – 26 камерни, рок, фолклорни и джаз концерти, 11 театрални представления, един балетен спектакъл, 17 представяния на книги, осем изложби, четири филмови прожекции и… неясен още брой изненади.

Навлизайки в своята 30-а годишнина, фестивалът, въпреки много трудности, главно финансови, разбира се, не се отказва от богатството и разнообразието, а тази година очертава ярка линия на синтез на изкуствата.

„Този синтез беше амбициозна наша цел още в самото начало през 1984 г. и на Зимните академии в Созопол“, припомни на пресконференция основателят на „Аполония“ проф. Димо Димов.