Осем години след първия си концерт у нас световноизвестният италиански тенор Андреа Бочели ще се срещне отново с българската публика през пролетта на 2014 г., за да представи на живо музиката от 14-тия си студиен албум Passione.

Феноменалният изпълнител, за когото Селин Дион казва, че „ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели„, ще изнесе концерт в столичната зала „Арена Армеец“ на 30 май 2014 г., а билетите за събитието, чийто организатор е Symphonics Concerts, вече са в продажба.

Трудно е да се изброят всички професионални триумфи на маестрото, заради които той намира място в Книгата за рекорди на Гинес, печели награда „Златен глобус“ и е номиниран за „Оскар“. Изпълнения в Carnegie Hall, Central Park в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или супер концерт пред 110 хиляди души в Сао Паоло, Бразилия, са просто няколко щриха от неговата уникална кариера. През 2010 г. за Бочели изгрява и звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Публиката на предстоящия му концерт в София ще има възможност да чуе както класически арии от най-известните италиански и световни опери, така и песни от последния албум на Бочели към днешна дата Passione. Проектът, включващ средиземноморски любовни песни и дуети с поп звезди като Дженифър Лопес и Нели Фуртадо, както и виртуален дует с Едит Пиаф, излезе през януари 2013 г. и получи отлични оценки от музикалната критика.