Убийствата са особено актуални в тийн сериалите напоследък. Гледахме подобен сюжет в „Малки, сладки лъжкини“, а след това и в „Опасни тайни“. Новата тийн сеназация „Twisted“ също не се размина без този задължителен за трилъра прийом и даже е малко по-брутален в това отношение.

От „Twisted“ са излъчени няколко епизода, премиерата му беше на 11 юни. Признавам, че първите 5 ги изгледах за една вечер, защото лятото рядко попадам на история, която не е до болка позната или повърхностна.

Актьорите…

Сериалът е от създателите на „Лъжкините“, но първото ми впечатление беше, че този път не бяха заложили на кукленска визия на актьорите. Защото в „Лъжкините“ дори бабите им изглеждаха като на 35.

Историята проследява приятелството между три хлапета – Дани Десай (Avan Jogia), Джо (Maddie Hasson) и Лейси (Kylie Bunbury). Актьорите, които влизат в техните образи, не са ми познати от други поредици (като „Опасни тайни“ и „Разменени при раждането“, които си „делят“ Блеър Редфорд и когато се снима „Опасни тайни“, в „Разменени при раждането“ героят му Тай заминава в Афганистан и съответно се завръща, когато няма ангажимент в другото тв шоу).

twisted

Майка и син

В каста няма как да не споменем умопомрачителната Денис Ричардс, която играе майка на Дани. Бившата съпруга на Чарли Шийн доби своята популярност през 1998 г. с участието си във филма „Лудории“ и горещата сцена в басейна с Нийв Кембъл и смеем да твърдим, че годините никак не са й се отразили на външността. Актрисата има три дъщери, които останали очаровани, че тя ще играе с Avan Jogia, защото го обожавали от сериала „Victorious“. Само че ме попитаха не съм ли твърде млада, да играя майка му, разказва поласкана 42-годишната Денис.

twisted denise

Денис Ричардс в кадър от сериала

Началото 

Джо, Лейси и Дани са по на 11 години. Момичетата играят навън, а Дани си е вкъщи. Изведнъж се появява и признава, че е убил леля си. По-точно я удушил, а в ръката си стиска червено въже.

twisted

Пет години по-късно

Дани се връща в града след 5 години в поправително училище. Майка му е единствената му опора докато всичко го третират като най-голямата отрепка. В даскалото му лепват и прякор – Socio, както първоначално бил озаглавен и целия сериал. Дани се опитва да възобнови приятелството си с Джо и Лейси, които обаче вече дори не си говорят. Лейси се е превърнала в типичното популярно момиче, движи с готините, а гаджето й е футболист. Джо е приела по-тежко случилото се с Дани и в училище често е обект на подигравки, защото е по-затворена.

Защо Дани е убил леля си?

Отговорът на този въпрос е разковничето на цялата драма. Дани така и не казва и продължава да мълчи. Тази мистерия се загатва и когато още едно момиче е убито след купон. Това се случва ден след връщането на Дани в града. Този въпрос е и причината да гледам още сериала.

twisted

Дани ли е убил Реджина?

Огърлицата

Последен спам… огърлица на убитата леля се оказва на врата на убитото след това момиче Реджина. Очевидно много важна огърлица, защото тя е единственото, което Дани пази като очите си. Единственото, от което изтръпва и го кара да изпитва вина.

В края на първа серия Дани е сам в стаята си, стиска в ръка издайническата огърлица, която незнайно как беше станала притежание на Реджина. И след това незнайно как се оказала в ръцете му. Така зрителят не може да се довери дори на главния герой, което е интересна тактика на сценаристите.

 twisted necklace