Няма да си кривя душата като кажа, че това е важна за мен група. И един техен хит не мога да кажа от раз, че даже и след замисляне, но пък има поне десетина песнички, които щом чуя се появява онова ахаааааааа – вярно бе, имаше едни такива младежи.

Прочетох днес статия (всъщност преводна, някаква, от препечатка от западни медии), в която бъхтят поотрасналите момчета, че музиката им е скучна, че не се извивали като в мокър тинейджърски сън в клиповете си, в прав текст казано, че излъчвали секс. Навярно въпросния материал е писан от минала тридесетте госпожа, която си спомня дискотеките от 94-а година с носталгия, в което няма лошо, но не подобава това да определя оценката за музиката на някого. Дочетох статията с едвам подтиснат сърбеж в пръстите. Ако можех да си сменя 2-3 приказки очи в очи с авторката – имам какво да и кажа по въпроса с пеенето и секси излъчването. Че то у нас има поне един съчленен автобус (тези, които са с мека връзка между предната и задната част) певачки на пишман фолк, с по едно име, които излъчват секс, но не и онези трептения, които наричаме качествено пеене. В поп и рок музиката също има такива, за които се пише повече за косите и циците им, а не аз вокалните им умения в новия клип. Но, да се върна към Backstreet Boys.

Господата, които са поотраснали момчета издали нов албум, спрели да се държат (съвсем) като пропуснали края на пубертета мъже, макар да са пропуснали да разкарат от облеклото си маратонките с извадени езици, в стил началото на 90-те години. Все пак са облекли сака, костюми и … макар и малко нелепо изглеждат прилично, като за поп група. Всъщност и звучат добре, въпреки оплюването в споменатия дважди препечатван сайт.

Backstreet Boys

Снимка – официален сайт на групата

И не просто звучат добре, всъщност пеят добре, почти като a-ha в албума им от 2002 Lifelines. Песничката по-долу е свежичка, не зле за бивша момчешка група, която се мъчи да стане мъжка група. Дори клипа не си струва да бъде критикуван много, както се казва – ще се научат.

Все пак, е добре да премахнат това Boys или да си измислят друго име, нелепо е, а и ги връзва към стила им от преди 20 години. Сменяйте името, дрешките, поведението и бъдете себе си, парите ги имате – смело напред момчета (Boys за сега).