16 септември, 19.30 часа, Драматичен театър, Камерна зала

ЕДИТ ПИАФ
Музикален спектакъл

Участват: Мария-Елена Инфантино, Георги Славчев

По повод 50-годишнината от смъртта на Едит Пиаф, която се отбелязва тази година, Инфантино и Славчев са подготвили уникален спектакъл. В него актрисата и пианистът представят музика, песни и текстове на френски, английски и български език.

Идеята се ражда в Лос Анжелис – в Бевърли Хилс Плейхаус. Тогава Мария-Елена за първи път се превъплащава в образа на легендарната френска певица. Режисьорът и нейн преподавател Хауърд Дойч (работил със София Лорен, Джак Лемън, Уолтър Матеу, Брус Уилис) харесва сцената, заявява, че в първия момент не е успял да познае Мария-Елена.

Натисна ме да си помисля дали да не направя такъв спектакъл, защото пея в същата тоналност, говоря перфектен френски и съм мъничка като нея. В началото отхвърлих идеята, но после размислих, разказва Инфантино .

Заедно с нея на сцената се изявява и пианистът Георги Славчев, който е роден в Пловдив.

С песните на Едит Пиаф

През 2013 година се навършват 50 г. от смъртта на голямата звезда на френския шансон  Едит Пиаф. Обичана за творчеството си по целия свят, тя намира достъп до всички сърца, отворени за щастие и обич. През настоящата година за ценителите на вълнуващите й балади са организирани концерти по целия свят.  България ще отбележи по достоен начин тази бележита годишнина с проекта “С песните на Едит Пиаф” в изпълнение на Мария Елена Инфантино – вокал (в ролята на Едит Пиаф) и Георги Славчев – аранжимент на песните и пиано.  Проектът вече е реализиран многократно в престижни концертни зали и театри на САЩ – Вашингтон, Холивуд, Лос Анжелес, Балтимор, както и в Италия, Белгия, Люксембург.  Шоуто е невероятно атрактивно за публиката като музика и театрална реализация.

 

Maria Elena Infantino

Мария Елена Инфантино
вокал
Мария Елена Инфантино е международна актриса и певица, която изгражда образи на сцената на 5 езика. Завършва актьорско майсторство и пеене в известните театрални школи в Лондон (East 15, ALRA). Изявява се със соло изпълнение в Роял Албърт Хол, с гостуващата звезда Шърли Баси за 50-тата годишнина на Бийтълс. Мария Елена Инфантино е номинирана за най-добър чуждестранен изпълнител на Музикалните награди на Лос Анжелес за 2011 г.

 

Georgi Slavchev

Георги Славчев
пиано
Роден в семейство на известни пианисти в Пловдив, Георги Славчев завършва най-престижните университети в САЩ и през 2005 г. получава докторска степен по музикални изкуства в Южнокалифорнийския университет (USC), Лос Анжелес. Лауреат е на многобройни международни конкурси, като концертната му дейност се разпростира на три континента.
Георги Славчев е също композитор на пиеси и саундтрака към филми, съчетавайки традиционни акустични инструменти с най-новите електро-акустични средства. Той е авторът на музиката на химна на град Пловдив. През 2010 г.  с оркестрацията си печели националния български конкурс „7/8”.