„Идеята за песента ми дойде, поради честата среща с винаги сърдити и нацупени хора“, споделя Богдана Петрова, незрящото момиче, което разплака с невероятния си глас журито и публиката на риалити телевизионното шоу. Тя е автор и на текста, и на музиката на новия си сингъл „Я се усмихни“.

„Усетих, че имам нужда да направя песен, която да кара хората да се усмихват повече, защото независимо какви проблеми ни се въртят в главата – една усмивка прави нещата да изглеждат по-леки и светли“. Аранжиментът на парчето „Я се усмихни“ е на Cashflow Productions, една от най-големите музикални компании в Австрия.

Видеото към песента е дело на Monopoly Studios и е интересна смесица между винтидж лято и весели моменти. Режисьор е Виктор Хаджи, идеята за интересната визия е на сценариста Росица Костадинова, а пост-продукцията е на Антоний Даскалов. Цялостен стайлинг – Силвия Петрова, Коса и Грим – Димка Морякова.

„Артистите, които взеха участие във видеото, са мои приятели и колеги. По време на снимките имах чувството, че съм на някакво прекрасно лятно парти, а не на снимачна площадка. Много съм щастлива, че работих с толкова млади, талантливи и прекрасни хора“, споделя Богдана.

„Я се усмихни“ излиза половин година след като мега талантливата Боги приключи договора си с Вирджиния Рекърдс и в момента е независим артист.