На 18 ноември в Пловдив, на сцената на ДНА, ще се играе „Фризьорката“ – пиеса на руския автор Сергей Медведев. Гостува ДКТ „Иван Димов“, а в ролите ще видим Пламен Сираков, Кристина Янева, Валери Йорданов, Екатерина Георгиева.

Режисьорът – Иван Савов, има и роля в спектакъла, написан по действителен случай. Композиторът на музиката – Асен Аврамов, който е с номинация за „Икар“ на тазгодишните театрални награди, е дясната му ръка и основен партньор в реализацията на проекта.

Дъщерята на популярния български актьор Марин Янев – Кристина Янева, е сред основните персонажи в трагикомедията. Тя играе ролята на фризьорка, запознала се по обява във вестник със затворник, и стремяща се към любов и простичко човешко щастие, пише Хасковска Марица. Неин любим е Валери Йорданов, актьор в Народния театър, познат от филмите: „Откраднати очи“, „Емигранти „, „Хъшове“, нашумял с режисурата на „Кецове“.

Режисьорът е поканил за роля и опитния Пламен Сираков, който не се нуждае от представяне, както и студентката последна година в НАТФИЗ – Екатерина Георгиева. Сред актьорите в пиесата има и още един с шанс за „Икар“, освен композитора Аврамов – Дамян Тенев, беше номиниран за второстепенна мъжка роля в пловдивската постановка на „Крал Лир“.