За три дни в Пловдив ще е под знака на изкуството, свободата и младежкото творчество! Този петък стартира един от най-очакваните младежки фестивали Street Art Fest.

Набелязали са си две места и имат разрешение в лицето на зам.-кмета Стефан Стоянов. Това са гърба на Драматичния театър, който и сега е надраскан със спрей, но изображенията са твърде нескопосани. На същото място като тийзър за събитието е нарисуван самия постер на феста. Другото място за графити е задната стена на техническата сграда на РТВЦ Пловдив откъм паркинга на ул. „Найден Геров”. Стените ще бъдат предварително почистени от всякакви досегашни надписи. Местоположението логично задава и темата на тазгодишното издание – „Изкуството е вечно”, и всички творби ще са на тема кино и театър.

Участниците в Street Art Fest от България са над 30, издаде Борис Вълев, председател на Младежки глас-Пловдив. Сред тях личат имената на райтърите Ernasto Nasimo, Esteo, 140 Ideas, Phameux, Ozone, Broke, Dark, Stern, Merks, Konte, Cyborg и други.

Oрганизатори са Сдружение „Младежки глас“ Пловдив в сътрудничество с графити и стрийт арт сцената на България.

Първото издание на фестивала преобрази миналата година подлеза под баня „Старинна”. Творбите възхитиха даже световната хип-хоп звезда Рик Рос, който качи в туитър своя снимка седнал на стълбите в подлеза.