Фотографската изложба от китайския град Шънджън „Поглед от въздуха“ ще бъде открита утре – 15.08.2013 г., четвъртък, в 18.30 часа в Градската художествена галерия в Пловдив. Организатори на събитието са Областната администрация по въпросите на културата, спорта и туризма на китайския град съвместно с Община Пловдив. Известният фотограф Чън Джунхъ разказва историята на младия град Шънджън чрез фотоапарата си. Всички снимки са заснети от въздуха, на 300 метра височина от земята.

Преди около месец Общинският съвет прие решение за одобряване на договор за побратимяване между Пловдив и Шънджън. Градът е един от най-бързо развиващите се в Китай, с изключително динамична икономика и богат културен живот. Побратимяването е важно за плановете за задълбочаването на отношенията на Пловдив и региона с Китай и Югоизточна Азия.

„Полет от въздуха“ е първата изложба в обновената Градска художествена галерия на Пловдив. Тя отваря врати след реконструкция на фасадата, монтирането на художествено осветление, подмяна на дограмата, оформянето на нов вход.