Реставрираната градина на Народната библиотека ще приеме днес DJ-ите от The Smugglers Collective за един следобед, посветен на духа на 20-те и 30-те години на XX в. в САЩ, съобщиха организаторите от проекта The Smugglers Collective Club.

Събитието ще преобрази градината пред клуб Once Upon A Time… Biblioteka в духа на тогавашния период чрез винтидж парти, включващо най-доброто от суинг, джаз, рокендрол, рокабили жанровете, миксирани от DJ-ите The Smugglers Collective.

Освен музика мероприятието ще предложи за дамите винтидж будоар за грим и прическа в стила на 20-те и 30-те години, бутикови аксесоари и дрехи, напитки и коктейли, специална алея с колички за сладолед, пуканки, захарен памук и други лакомства. По-запалените ще имат възможността да научат основни танцови стъпки със съдействието на инструкторите на Lindyhop.bg.

Посетителите ще присъстват и на прожекция на черно-бял филм от Златната ера на Холивуд, чието име организаторите ще разкрият по време на събитието. Достъпът на домашни любимци е позволен, стига те да са „добре възпитани“.

Мястото от скоро има подновени езеро, фонтан и павилиони (от ковано желязо). (……)

Събитието започва от 15:00 часа, а входът е безплатен.

The Smugglers Collective организират партита, наречени Smugglers Swing Club, които популяризират винтидж музиката, култура и начин на забавление. Те смесват ретро звучене със съвременната суинг, рокенрол и електро суинг сцена.

За повече информация може да посетите Facebook страницата на събитието.