Софийската опера и балет започва редовни представления за най-малките си зрители в зала „Елит” на общинския културен институт „Красно село”. За старта на най-новата си инициатива първият ни оперен театър избира хитовата си премиерна постановка „Козелът Сърдитко” от Юли Дамянов.

Музикалната приказка, чиято премиера зарадва публиката на Летния фестивал „Опера в парка” на Военна академия „Георги Сава Раковски”, ще бъде представена на 21 септември, събота, от 18 часа. Това е една приказка за наивността и глупостта в гората.

Режисьорката Юлия Кръстева, съвместно с композитора Юли Дамянов, е създала либретото по мотиви от народната приказка „Клан, клан недоклан”. В новата детска опера лъжливият козел минава през различни перипетии, докато си вземе поука и обещае, че ще стане добър.

Новата сцена на Софийската опера и балет е съвместен проект с общинския културен институт Красно село и е част от проявите, свързани с кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 г.

На същата сцена най-малките почитатели на операта ще видят и представленията „Червената шапчица” от Александър Владигеров на 5 октомри, събота от 11 часа и ,„Вълшебната флейта” от Волфганг Амадеус Моцарт на 20 октомври, неделя от 16 часа.

Билети могат да се купят на касата на Софийската опера и балет, на цена 8 лв. и в деня на спектаклите от ОКИ – Красно село, припомнят от actualno.com