Помните ли хартиените писма? Не, не онези със сметките, които получавате от различните монополисти всеки месец (ако не сте се отказали от хартиена фактура – да спасим земята и спестим пари на фирмата;) ). Имам предвид онези писма, на които първо близваш марката, а след това лепиш на плика. После хукваш да търсиш пощенска кутия, пускаш писмото и стискаш палци получателят да го получи скоро.

Та за пощенските кутии в трамваите се сетих, когато прочетох за идеята на русенската опера да направи „билетна каса на колела“.

Какво представлява ли? Ами русенци ще могат да си купуват билети за музикалния фестивал „Сцена край реката 2013“ от кондукторите в тролейбусите в града. При това ще има специална отстъпка от цената, защото изглежда се предполага, че това ще бъдат хора не особено изкушени от тези изкуства. Хитро, а?

Както разбираме, на фестивала ще бъдат свирени на живо филмови мелодии от популярни филми: „Червената цигулка“, „Списъкът на Шиндлер“, „Кръстникът“, „Дами в лилаво“, „Гладиатор“, „Хари Потър“, „Мисията невъзможна“, „Карибски пирати“.

Това разбира се е за не изкушените от оперното изкуство, за сериозните ценители ще си има истинска опера и то на ниво (никакви залитания към спорни майстори на операта като Вагнер в Софийската опера).
Сериозните ценители на оперното изкуство в речния град ще могат да гледат „От Виена до Бродуей“ на 17 юли, „Риголето“ на 19 юли, „Кармен“ на 29 юли, концерт с канцонети на Калуди Калудов на 1 август, както и отложеният поради лошото време спектакъл на „Аида“ за 13 август.

Направо ми иде като един Кенеди да кажа на площада пред операта – днес съм русенец!