„Роуз и изгубената принцеса“, втората книжка от нашумялата тийнейджърска поредица с автор Холи Уеб, е вече на пазара. 

В „Роуз и изгубената принцеса“ (превод: Стоянка Илчева) магьосническа дарба и говорещия котарак Гус продължават! Роуз вече е чирак на главния магьосник на краля и съчетава учене с работа, макар понякога това да я изтощава. Когато принцесата на страната изчезва, хората се настройват срещу магьосниците, а кралят се обръща към Роуз за помощ, преди да е станало твърде късно.

Холи Уеб работи за различни младежки издания в продължение на няколко години, след което изцяло се посвещава на тийн литературата. Любовта й към животните вдъхновява произведения като „Кучешка магия“ и „Котешка магия“, а поредицата за Роуз е мотивирана и от детската й страст към историята. Уеб е родена в Лондон, но живее в Рединг в компанията на съпруг, три деца и две удивителни котки!

 

Книгата

Едва сразила злата вещица, и на Роуз вече й предстои ново приключение.

Октомври е, а вали сняг като посред люта зима. Може ли това да не е магия?

Роуз вече е чирак на главния магьосник на краля, а да съчетаваш ученето и работата може да бъде много уморително. За капак любимата принцеса на страната изчезва и никой не знае къде е. Злите езици настройват хората срещу магьосниците, а кралят моли Роуз за помощ, преди всичко да бъде окончателно изгубено.

Авторът

Холи Уеб е родена и израснала в Лондон, където в продължение на няколко години пише за младежки издания, преди да реши да се посвети на перото. Днес тя живее в Рединг със съпруга си, трите си деца и една котка. Нейните романи за Роуз са вдъхновени от детската ѝ страст към историческите четива и искреното ѝ желание котките да могат да говорят.