Петък е прекрасен ден. За мнозина това е денят, в който приключва работната седмица, за да започне активния период за другите. Другите са хората в сферите на изкуствата и забавленията. В петък започват да се случват интересните неща, а какви са те днес?

Навярно ще се случат вълнуващи неща в чалготеките, но не предпочитаме да акцентираме върху по-различни забавления.

 I. Какво, кога, къде, как и колко?

Какво е? – Спектакъл.
Кога? – Днес (05 септември).
Къде? – Държавна опера – Пловдив
Как? – Най-добре с приятели.
Колко? – 5 лева

MAYDAY

Mayday е дума, която в англоговорящата час на планетата означава SOS – повика за помощ, който изпратихме в миналото, заедно с телеграфа.

Все пак е символ, затова е избран за име на спектакъла. А според авторите му спектакълът е детективска лупа, през която зрителите ще разпознаят изпъкналите форми на комуникационния хаос в една динамично развиващата се конкурентна среда. Развитието на технологиите улеснява пораждането и обмена на информация независимо от разстоянията между отделните индивиди. В мултимедийния пърформанс Mayday обмяната на съобщения е непрестанна, но въпреки това необходимостта от „аварийна“ комуникация в търсене на собственото оцеляване се запазва.

Времетраене: 50 мин., без антракт

Кой прави спектакъла?

Derida Dance е първият център за съвременен танц и обучение в България, като негови създатели са Живко Желязков и Атанас Маев.

II. Какво, кога, къде, как и колко?

Какво е? – Пърформанс.
Кога? – Днес (05 септември) 21:30 часа.
Къде? – Дом на културата „Борис Христов“
Как? – Най-добре с приятели.
Колко? – 10/ 15 лвева

„Сляп“ показва цялата слабост и нищожност на човешките същества, които гледат един на друг с поглед, винаги обременен от социалното положение. Чрез тази творба се отправя поглед към вътрешната истина през призмата на самотните образи, които не знаят как да се погрижат за себе си.

Времетраене: 30 мин. без антракт