Събитието на деня е като кутийка изненада – която и да отвориш от вътре изскача …

Две години изскачаше Хилари Клинтън или Доналд Тръмп. Понякога Путин или Бойко Борисов. Иначе обичайната програма е горе-долу: скандал, олимпиада, война, атентат, убийство, чат пат нещо екзотично като БРЕКЗИТ, европейски, световни първенства по футбол, Евровизия, някое и друго земетресение или пожар, цунами, изтекла радиация и Минути за култура и изкуство.

Кое предпочитате – снимки на разкъсани тела в някой атентат, новина за десет годишно момиченце умряло от ритник в черния дроб в столично училище, кмет на малък град спал с ученичка или 

някой усмихнат артист грабнал статуетка?

Всички имаме нужда от глъдка въздух в потока от лоши новини. За това бъдете снизходителни към медиите и информациите за наградите Оскар, мачовете на Григор Димитров, истерията около художествените гимнастички или каквото и да е.

Животът иначе не е толкова страшен и дори е леко скучен, стига над главата ти да не летят бомбардировачи и снаряди, дома ти да не е залят от река или изгорен от пожар. Така или иначе научеваме за злото сполетяло другото, нека научим и за хубавите неща.

Усмихнете се и се радвайте на качественото кино наградено или поне номинирано за Оскар, Златна палма, Сребърна мечка и други. Всички имаме нужда от илюзията на киното, за да преглъщаме по-лесно хапките на живота. Или не?