Пловдив вече може да се похвали и със свое собствено шоу Plovdiwood, което ще се излъчва всяка събота от 16:30 ч. в ефира на DCTV. Автор и водещ на амбициозния проект е актьорът Стелиан Димитров – Faked Stars. За старта на предаването снощи той покани колеги и приятели на по чаша шампанско, за да му върви по вода.

стелиан

Стелиан с Устата и Веси

„Ще търсим хумора и забавни моменти, за да могат хората да се отпускат, смеят и зареждат с нас – Дай боже!“, категоричен беше Стелиан Димитров. Признава, че се е вдъхновил от Тодор Колев и незабравимото „Как ще ги стигнем американците“ и от малкия човек, покорил „Светлините на града” и Холивуд – Чарли Чаплин. „Намерих отговора защо не ги е настигнал американците! Защото не правеше шоуто си в Пловдив, а в София“, смята пловдивчанинът.

Времетраенето на предаването е 30 минути, като акцентът е върху гостуваща звезда. Задължително гостът трябва да е или роден, или свързан с Пловдив, или пък да е на участие в града под тепетата. Актьорският дух на Стелиан обаче умора няма, затова ще се развихри в цели две рубрики. Преоблечен като Чарли Чаплин, водещият ще щурмува пловдивските улици и ще задава актуални въпроси за „Анкетата на Чарли“.
„Втората рубрика се казва „Ром’антично“, в която ще се шегувам и закачам с гостите. Пловдив се слави с най-голямото гето на Балканите и затова съм избрал тази рубрика, като в нея ще пунтирам Зюмбюл от бившата група Братя Мангасарян, но подсилвам акцента на циганина“, разказа Стелиан. Призна си, че последната рубрика, която се казва „Тройка по желание“, я е предвидил, за да си изкупи вината пред събеседника си, ако си е забравил чувството за хумор вкъщи. В тази рубрика гостът предварително ще посочва три „удобни“ или пък забавни въпроса, които иска да му бъдат задени.

стелиан

Книгата на славата

Първият гост на предаването е Устата. Защо рапърът беше по чорапи по време на цялото интервю ще разберем още тази събота. Най-усмихнатата певица Веси Бонева пък ще седне на диванчето на водещия за второто издание, което ще се излъчи на 14 септември. Предаванията ще се качват и в сайта plovdiwood.com, както и във фейсбук страницата на предаването, които ще стартират съвсем скоро.
Веси Бонева и Устата останаха и по време на коктейла, който беше предвиден веднага след записите на първите два броя. Рапърът се вживя в ролята на оператор и снимаше Стелиан, докато разказваше на приятелите си впечатленията от новото му амплоа. Веси не остана по-назад и се представи за сценарист на шоуто. Собственикът на DCTV г-н Иван Гологанов също уважи събитието и пожела успех на новата продукция. Стелиан Димитров – Faked Stars не пропусна да се пошегува с него, че сега му влиза в телевизията, а утре може и в дома му да влезе, тъй като е баща на прекрасна дъщеря.
Екипът на Plovdivwood получи и много подаръци – писалки, цветя, палма, кръстче от Божи гроб, а специално за Стелиан имаше много красив тефтер, в който да си пише въпросите към следващите гости.

сн.  Боян Ботев