След като постави началото на четвъртата си годишна обиколка в страната в петък в Бургас, серията от концерти „Музика под звездите“ на „Фортисимо Фест“ тази вечер (1 септември) се мести в другия голям черноморски град – Варна.

От 20:30 ч. в Летния театър на сцената ще излязат домакините от Варненската филхармония под диригентството на Максим Ешкенези.

Програмата е същата, на която се наслади и публиката в Бургас преди ден. Гостуващият цигулар Марио Хосен ще изпълни „Цигански напеви“ от Сарасате. Зад цигулката отново ще са и Мартин и Александър Зайранови. За разнообразните нотки в концерта от предимно класически мелодии грижа ще имат „Михаил Йосифов секстет“, както и бийтбокс изпълнителката Адриана Николова‑Печенката.

Сред творбите, които публиката ще чуе, са „Славянски марш“ на П.И. Чайковски, танцът от балета „Родео“ – „Хоудаун“ на Аарон Копланд, ръченица от „Тракийски танци“ на Петко Станков, Симфония №40 на Моцарт, творби на Жобим, темата от „Шоуто на мъпетите“, от игрите HALO, Civilization IV и World of WarCraft, както и мелодии, познати от филмите „Модерни времена“ с Чарли Чаплин. „Каубоите“, „Гладиатор“ и „V като Вендета“.

На 5 и 7 септември концертите продължават с разнообразна програма и солисти съответно в Русе и Велико Търново, както и на 13 в София и на 15 – в Пловдив.