Най-добрите майстори на графити ще изрисуват фасада на около 100 панелки в столичния кв. „Хаджи Димитър”. Идеята е целият квартал да се превърне в галерия на открито по подобие на Бристол, обясни Ясен Гешев, цитиран от в. Монитор, организатор на фестивала за градско изкуство Urban Creatures. По думите му въпрос на време и организация е да се направи този проект и кварталът да се превърне в туристически маршрут.

„Общо три фасади са включени във фестивала Urban Creatures, а за тях са отделени около 10 000 лв”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова. Един от графитите е ликът на добрия дядо Добри, който всеки божи ден минава 10 км от къщата си до центъра на София, където събира помощи за църквата и става най-големият дарител на храм-паметника „Св. Александър Невски”. За него petminuti.com вече писа.

Дядо Добри те гледа

Дядо Добри те гледа!

През този месец беше разкрасено и  96-о СОУ „Проф. Иван Шишман”. Артсъбитието  продължава и по стените на Перловската река. Спрейовете там ще грабнат най-добрите български артисти NASIMO (NASTE), BOZKO, STEN и 140 IDEAS.