Лятната читалня на открито стартира от 04.07.2013 г. в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Библиотеката в парка – алеята до Детския отдел на Народна библиотека „Иван Вазов”, очаква малките любители на книгите и магията на творчеството за деца в Цар Симеоновата градина за втора поредна година.

Гости на откриването бяха кметът Иван Тотев, директорът на библиотеката Димитър Минев и г-жа Васка Тонова – завеждащ Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“/. Летни читални ще има на 04 /откриване/, 11, 18 и 25 /закриване/ юли от 10:00 до 12:00 часа.

На страницата във фейсбук са поместени снимки на книгите и изданията за деца, с които можете да се срещнете по време на читалнята. Ще видите и наградите, които ще можете да получите в края на месеца. Как ще стане това?! Всеки малък читател има карта, на която събира точки за участието си в десетките забавни литературни игри, за украсяването на замък на приказките, за научаване на скоропоговорка, за изразително четене, за справяне със стотиците логически занимавки от активните карти, за разказване на приказки…

Всичко е съобразено с възрастта и интересите на дечицата. Родителите ще помагат в подбора, а младите доброволци /НАРД – Местен център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“/ са плътно до тях и ще отговарят за доброто настроение на присъстващите. Техният координатор и генератор на идеите за случващото се е Мария Петрова, която е готова да почете и поговори с Вас.
Пет издателства са подготвили стотици книги и списания за деца, помагала и активни карти, както и купищата наградки, за които можете да научите от снимките в албума.
Организаторите изказват благодарности за подкрепата на „Егмонт България“, „Хермес“, „Клевър бук“, „Просвета“ и „Фют“.