Хубавите неща в материалния свят са скъпи, без значение дали става въпрос за дом, чифт кецове или хубава реклама. Именно за рекламата, която е направена умно ще разкажем сега.

Хубавата реклама разказва история, в глупавата „кака Мара“ помага на комшийката с изпиращ всичко прах за пране. Понякога помощта е с дамски превръзки или „огнена вода“, която прави живота по-хубав, но това е друга и то неприятна тема.

Е, Даймлер си имат достатъчно пари, за да платят на умни хора да рекламират автомобилите им „Смарт“ (умен) по забавен начин при това без да показват самия автомобил. Решението е социална кампания, ангажирана върху голям проблем за обществото. Добре дошли във времето на социалната ангажираност и социалните мрежи.

7

Реклама по умния начин

Във видео клип се изтъква проблема с пресичането на червено, което води до не малко нерви за пешеходци и автомобилисти, както и до катастрофи с ранени и убити. Решението което предлагат рекламистите е, червеното човече да не стои мирно и скучно, а да танцува. При това не просто да танцува, а да показва танца на хора в реално време.

3

Разбира се не може да се инсталира по една кабинка на всеки светофар, пък и не винаги ще има желаещи да танцуват, макар че за известно време ще е забавно.

5

По-важна е ангажираността с проблема – хората се осакатьват един друг и докато управляваните от софтуер автомобили не станат масови – ще трябва да се пазим сами на пътя. Взаимопомощта е добро начало – потанцувай на чакащите на светофара, моля.