Ексклузивна среща с фенове на Монсерат Кабайе и журналисти ще организират БНР и „БГ Саунд стейдж” на 25 септември, два дни преди концерта й у нас. Заради напрегнатия график на репетиции с родните симфоници и шефа на Флорида Гранд Опера Рамон Тебар певицата ще прескочи предложената й разходка из студията на медията, но ще отдели достатъчно време, за да сподели впечатленията си от България 13 години след първата й визита.

Култовото сопрано ще извиси глас пред 5000 души заедно с дъщеря си Монсерат Марти, чиято кариера зад микрофона се развива успешно от 1998 г. насам. С наследницата й ще разделят програмата си на две части, в които ще залегнат произведения на Хендел, Пучини, Маскани, както и Хабанера от операта „Кармен” на Бизе и „Песен на гълъба“ от Барбиеро де Лаварес. Припомняме, че дебютът на Марти пред българска публика трябваше да се случи още през 2000 г. Вместо към нея Монсерат покровителства по майчински Ина Кънчева, която пее повече в чужбина, отколкото у нас.

monserat Bulgaria

Освен с гласа, който пренася в едно по-добро духовно измерение, концертът на Кабайе у нас тогава се запомни с трогателен жест – по време на 20-минутния бис малко момиченце й подари обеците си вместо дежурния букет, а испанската гордост свали от ръката си диамантен пръстен в замяна. Билети за шоуто се продават в мрежата на eventim.bg на цена от 60 до 200 лв.

„Срещата с Кабайе ще се случи в зала 31 на БНР по обяд. Идеята е да превърнем това кътче в притегателен център за интересни пресконференции и запомнящи се срещи със световни изпълнители”, разказа за „Монитор” генералният директор Радослав Янкулов. Екипът на маестро Емил Табаков ще пази гърба на примадоната в зала 1 на НДК и ще допринесе още повече за кинематографичното звучене на ариите й, както го направи и за Стинг през 2010 г.

„На 25 септември е първата ни репетиция, която ще продължи 3 часа и половина. На 26-и ще повторим упражнението два пъти, а в деня на концерта – 27-и, отново ще се съберем за проба. Между 70 и 80 души от бенда ни са ангажирани с шоуто, което се случва веднъж в живота”, коментира Табаков.