Чилийският актьор Педро Паскал ще е в ролята на принц Оберин Мател или Червената пепелянка. Той  има значителни роли в The Good Wife, Graceland, Red Widow и Buffy, The Vampire Slayer. Героят му сега е принц от кралство Дорн, с което зрителите ще се запознаят в четвърти сезон на фентъзито.

Известен като бърз и смъртоносен войн, както и като брат на покойната Елиа Дорнска, съпруга на Регар Таргариен, която Грегор Клегейн убива по време на Бунтът на Робърт Баратеон и оттогава Дорн търсят отмъщението си, издават от Avtora.com.

„Това беше труден избор!“, коментират създателите на сериала, „Червената пепелянка е сексапилен и очарователен, но в същото време и изключително смъртоносен. Невъзможно е да не го харесаш и все пак той е воден от омразата. Момчетата го обичат, момичетата го обичат, както и той тях. Освен ако последното ти име не е Ланистър.“

Новите серии ще бъдат базирани основно на втората половината от книгата Storm of Swords (Вихър от мечове) и ще представят някои нови за зрителите персонажи. Друга влиятелна фигура, която ще се включи в интригите на Вестерос, е Мейс Тирел – баща на Марджъри и Лорас и син на Олена, кралицата на тръните.

Магнарят на Ден, дясна ръка на Манс Рейдър, е последният от тримата новообявени персонажи, които ще дебютират в Game of Thrones S04. Историята му вероятно ще бъде променена заради някои от събитията, станали в трети сезон, но засега няма информация в каква посока.

Game of Thrones се завръща за четвърти сезон в началото на 2014 г., а дотогава предстои да бъдат обявени още много нови подробности за бъдещето на сериала.