Пол Маккартни представи видеото към новия си сингъл Queenie Eye, а в иначе минималистичния клип участват звезди като Джони Деп, бившата му приятелка Кейт Мос, Шон Пен, Мерил Стрийп, Джъд Лоу, Джеръми Айрънс.

Само часове след премиерата си в YouTube, видеото, в което се забелязват още Гари Барлоу от Take That, актрисата и модел Лили Коул, вече има близо 300 хиляди ротации. То е заснето в студиото на „Аби роуд“, където The Beatles създават албума със същото име и където са записвани някои от най-големите заглавия в историята на рок музиката.

Режисьор е доведеният син на Пол Маккартни от брака му с Линда Маккартни, Саймън Абуд, който миналата година дебютира в киното с криминалния трилър Comes a Bright Day с Имоджън Потс.

Песента е част от New, новия албум на Пол Маккартни и шестнадесети самостоятелен в неговата кариера Това е първият проект на бившия член на The Beatles с изцяло от нова музика от Memory Almost Full от 2007 г. Песните в New са вдъхновени от скорошни събития в живота на музиканта, а също така спомените му от годините преди създаването на „ливърпулската четворка“. След издаването си в началото на месеца албумът достигна до номер 3 в британския чарт и влезе в топ 10 на класациите в Испания и САЩ.