Само в Деня на отворените врати в театър „Българска армия“ (ТБА) – 17 септември, зрителите могат да си купят билети по 6 лв. за всички спектакли през септември и октомври, съобщават от трупата.

Събитието е посветено на Деня на София. В ролята на гидове, които ще развеждат посетителите из репетиционните, гримьорните, перукерните, чакащи актьори, ателиетата и гардеробите, ще се превъплътят актьорите Меглена Караламбова, Васил Михайлов, Милен Миланов, Мимоза Базова, Мирослав Косев, Пламена Гетова, Георги Новаков, Радосвета Василева, Стойко Пеев, Веселин Ранков, Стефка Янорова, Радина Кърджилова, Георги Кадурин, Иван Ласкин, Иван Радоев, Антоанета Добрева – Нети, Александра Сърчаджиева, Александър Дойнов, Ненчо Илчев, Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Екатерина Стоянова, Явор Бахаров, Гергана Данданова, Тигран Торосян и директорът на ТБА Мирослав Пашов.

Гостите ще имат възможност да разгледат скритите до момента колекции от театрални костюми, да се насладят на уникалната колекционерска сбирка от плакати, театрални програми и театрални оръжия, да присъстват на възстановителната репетиция на „Декамерон“, а вечерта да гледат представлението с билет от 6 лева.

Композиторът на театъра – Дони, лично ще консултира желаещите да запишат своя песен – в звукозаписното студио на четвъртия етаж.

Не са забравени и децата – за тях са фокусите на Бате Ненчо и приказките, разказани от виртуозите на театъра. А придружаващите ги възрастни в това време ще могат да опитат кафето, с което любимите им актьори често заучават ролите си, и да разговарят с тях.

театър българска армия