Проектът „Танго сетива“ ще представи поредица от събития в София, свързани с аржентинското танго и културното му наследство.

От днес до 22 юли в Градската градина може да се посети едноименната фотоизложба, която включва над 30 снимки на танцуващи двойки. Автори на експозицията, намираща се в близост до шадраваните пред Народния театър, са обединените от тангото Любомир Младенов (работещ иначе като лекар), Халиде Сюлейман (финансист), Свилен Георгиев (IT специалист) и Дилян Тарашоев (графичен дизайнер).

Програмата, подготвена от асоциация Tango.bg, продължава на 9 юли с танцувален флашмоб, а в края на седмицата танцови демонстрации (13 юли, 21-22 ч.), милонга (14 юли, 20-22 ч.), дегустация на вино (15 юли, 20-22 ч.), модно ревю, посветено на традициите на тангото (17 юли, 21-22 ч.), музика на живо (19 юли, 20-22 ч.) и финална милонга на 21 юли по същото време.

Официалното откриване на експозицията е в четвъртък от 18:30 ч., а специален гост ще бъде посланикът на Аржентина Гийермо Салвадор Асрак. На 11 юли се чества и международния ден на бандеонa, един от ключовите музикални инструменти в автентичните танго изпълнения.